Over The Hungry Historian

The Hungry Historian is Floor Meijer (1978). Vanaf haar zeventiende werkte Floor in restaurantkeukens. Daarnaast studeerde ze geschiedenis en promoveerde ze op een onderzoek naar de maatschappelijke ambities van 19de-eeuwse Amsterdamse vrijmetselaren. Een handelseditie van haar dissertatie Wereldburgers. Vrijmetselaren en de stad Amsterdam, 1848-1906 verscheen begin 2010 bij uitgeverij Wereldbibliotheek en is digitaal te raadplegen op UvA-DARE. Momenteel houdt Floor zich bezig met 19de en 20ste-eeuwse eetcultuur. Wie weet komt daar ooit nog een nieuw boek uit voort.

6 Responses “Over The Hungry Historian” →
  1. Hallo Floor,

    Ik volg je blog alweer een tijdje. Ontzettend leuk. Mijn belangstelling gaat naar dezelfde tijd (en eerder) uit. Heb wat kookboeken van begin 20ste eeuw verzameld e.d. hoewel ook de periode 1960-1970 ontzettend boeiend is. Die belangstelling wordt gevoed doordat ik mij al jaren bezig hou met zgn vergeten groenten. (In dat opzicht is Ik kan koken uit 1930 zeer boeiend.) Maar bij mij zal het nooit van een boek komen. Ben te breed bezig. Hoewel, zeg nooit, nooit. Dus laat maar weten als je uitgeschreven bent šŸ™‚

    Groet, Norbert

    Beantwoorden

  2. Ingrid Aanstoot

    1 juli 2016

    En, Norbert, is het inmiddels misschien van een boek gekomen? Lijkt me zeer interessant, ik heb dezelfde interesse! Jammer dat de Hungry Historian niet geantwoord heeft…..

    Beantwoorden
    • Of Norbert aan zijn boek toegekomen is, weet ik niet. Volgens mij is hij goed bezig met andere dingen (de mergenmetz-nieuwsbrief is een aanrader!). In mijn eigen leven zijn op het moment te veel veranderingen gaande (emigratie, carriereswitch..) om aan een boek te werken, maar ooit…

      Beantwoorden

  3. Norbert

    2 juli 2016

    Zo zie maar weer. Na vier en een half jaar. We wachten dan met zijn allen maar op ooit…. Er was bijna een boek verschenen, maar dan had ik alle groentebeschrijvingen die ik had gemaakt op de website weer moeten bewerken, inkorten e.d. Daar had ik geen zin in. Want voor een uitgever geldt het regime dat het aantal bladzijden de prijs bepaalt. Een boek van 79 EUR (ik noem maar wat) is minder interessant op de Nederlandse markt, dan een van 29,99 EUR.
    Enfin we hebben nu allemaal geantwoord. Leuk! En successen. Dank, Floor, voor het compliment voor de nieuwsbrief.

    Beantwoorden

  4. Norbert

    4 februari 2024

    Fijn! Terug op het Internet. Ik zie nu terug dat er over boek wordt gesproken, ja, dat is in de maak. Al bijna 8 jaar. Moet dit jaar af zijn, wordt een heel dik ding. Ik maak het samen met Jan Velema, oprichter van Vitalis Biologische Zaden – hij vroeg mij te helpen. Ik doe geschiedenis, hij de groententeelt in Nederland.

    Beantwoorden

Plaats een reactie